Konsten att lyssna på kroppen

10 Maj

crossfit-svingarNu har jag tränat CrossFit i tre månader och visst har jag märkt framsteg. Men som vanligt när det börjar kännas bra så stöter man på motgångar… För några veckor sedan började jag känna av lite ryggsmärta efter några pass med svingar och min naturliga reaktion var ju så klart att ignorera det och köra på som vanligt. Inte så smart! Smärtan blev värre och tillslut så tung att jag fick avbryta ett pass. Redan då borde jag tänkt på att vila, men lika svårt som det är att skapa rutiner är det att sedan bryta dem. Så dumt nog gick jag in och körde ett pass till men fick slänga in handduken direkt på uppvärmningen.

Nu har jag vilat några dagar men för att inte tappa rutinen har jag gått till gymmet ändå, utan att träna. Och vilan hjälpte. Efter att ha haft ett par smärtfria dagar är jag äntligen tillbaka och har kunnat köra mina första pass igen. Jag har verkligen lärt mig det alla tjatar om nu – att lyssna på min kropp! Det är så självklart egentligen men svårt att göra i praktiken. Ibland verkar det som om man måste lära sig den hårda vägen…

/Markus ”Everyman”

Annonser

Ett svar to “Konsten att lyssna på kroppen”

  1. Jesper maj 27, 2013 den 11:42 f m #

    Det är en fröjd att läsa om hur det går för dig Markus! Att se ditt hårda slit och att du övervinner motgångarna. Det får mig och många andra att gå med lätta och beslutsamma steg till gymmet varje dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: